Eén aanpak Social Return voor 20 gemeenten

Zoeken

Eén aanpak Social Return voor 20 gemeenten

Eén aanpak Social Return voor 20 gemeenten

Op 20 juni 2016 hebben 20 wethouders uit de arbeidsmarktregio Rijnmond* de aftrap verricht voor een bijzondere samenwerking: één gezamenlijke aanpak op het gebied van social return. Dat is goed nieuws voor bedrijven die zaken doen met meerdere gemeenten.

Twintig gemeenten zetten gezamenlijk de schouders onder een regionale standaard voor social return. Dankzij een gezamenlijke regionale standaardtekst voor social return, wordt maatschappelijk verantwoord zaken doen binnen de arbeidsmarktregio Rijnmond veel overzichtelijker. Leveranciers die contracten hebben met meerdere gemeenten, moesten voorheen in alle afzonderlijke gemeenten aan andere verplichtingen en richtlijnen voldoen. Nu niet meer: de mogelijkheden voor invulling en spelregels van social return zijn nu voor alle deelnemende gemeenten gelijk.

Sterker sociaal-economisch klimaat

Maarten Struijvenberg, voorzitter van de arbeidsmarktregio Rijnmond en wethouder werkgelegenheid en economie Gemeente Rotterdam, is positief: “Met deze regionale standaard voor social return, versterken we de samenwerking binnen de arbeidsregio Rijnmond. We werken nu samen aan één gedeeld resultaat waardoor we meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Hiermee zetten we in op een sterker sociaaleconomisch klimaat in onze regio.”

Maatschappelijk verantwoord inkoopbeleid

Social return is onderdeel van een maatschappelijk verantwoord  inkoopbeleid. Gemeenten integreren social return als tegenprestatie in hun overeenkomsten met leveranciers. Bedrijven worden hierdoor aangespoord tot een investering in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verbetering van het maatschappelijk economisch klimaat. Via Social Return wordt de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vergroot en het biedt hen de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Het kan gaan om zowel tijdelijke als duurzame inzet van werkzoekenden alsook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden, jongeren, arbeidsbeperkten, wajonger’s of 50-plussers zijn. Ook de inzet van stagiaires, BBL- en BOL-trajecten valt hieronder.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het onderwerp SROI of de inzet of toepassing hiervan kunt u contact opnemen met één van de accountmanagers van het WSP BAR: Jan Roggen (06-25009156; j.roggen@bar-organisatie.nl); Bart Smit (06-27339712; b.smit@bar-organisatie.nl); www.wspbar.nl

*Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Zuidplas, Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Goeree Overflakkee, Korendijk, Cromstrijen, Strijen, Binnenmaas, Oud-Beijerland, Rotterdam