Succesverhaal FrisFacilitair: uitkeringsgerechtigden aan het werk!

Zoeken

Succesverhaal FrisFacilitair: uitkeringsgerechtigden aan het werk!

Vier dames, in de leeftijd van 49 tot 57 jaar, hebben een paar jaar thuis gezeten en zijn weer aan het werk dankzij de inspanningen van WSP BAR en FrisFacilitair. Door de samenwerking van het Werkgeversservicepunt BAR en FrisFacilitair hebben ze een betaalde baan: 2 dames in het gemeentehuis van Barendrecht en 2 dames in het gemeentehuis van Ridderkerk.

De dames zijn duidelijk heel blij met hun functie. “Zowel het werk als de contacten met de collega’s van FrisFacilitair alsook van de gemeenten zijn een zeer welkome afwisseling en bovendien erg leuk. ' De banen die de dames voorheen hadden waren meestal van korte duur. Ze hadden een klantmanager toegewezen gekregen. “Door de fijne en regelmatige contacten met de klantmanager(s)  van WSP BAR zijn wij op deze functie geattendeerd. Direct daarop volgde een sollicitatiegesprek bij FrisFacilitair en ging het in stroomversnelling. Korte tijd later begon onze proefperiode van 3 maanden.  Nu hebben we, na deze proefperiode, een contract van een jaar aangeboden gekregen."

Uit de uitkering

De dames waren bij de gemeente in beeld omdat ze een bijstandsuitkering ontvingen. Door het contract bij FrisFacilitair stromen ze uit de uitkering. “We verdienen nu zelf en zijn niet meer afhankelijk van de bijstand. We hebben het gevoel er weer helemaal bij te horen. Maar niets komt voor niets. Je moet er zelf ook aan werken om een baan te krijgen”. Jimmy, werkgever en begeleider van de dames: “Ik beveel andere werkgevers WSP BAR van harte aan. Er is een goede samenwerking, de drempel wordt voor een uitkeringsgerechtigde lager door de hulp en steun van de klantmanager vanuit de gemeente”.

Duwtje in de rug

Jimmy is trots op de mensen die bij FrisFacilitair werken. “Het gaat ons zeker niet alleen om het financiële plaatje. Wanneer het iemand, ondanks alle inspanningen, niet lukt om een reguliere baan te vinden, helpen wij daar graag bij. Dat kunnen ook mensen zijn met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. Ze komen hier weer in het arbeidsritme en doen werkervaring op. Na te zijn opgeleid als facilitair medewerker vindt een deel van hen een nieuwe toekomst. Zo zetten wij mensen weer in hun kracht. Wij geven ze alleen net even dat duwtje in de rug.”