Social Return On Investment (SROI)

Zoeken

Social Return On Investment (SROI)

Wij vinden het belangrijk om samen met opdrachtnemers te investeren in de sociale infrastructuur. Dit doen wij door bij de aanbesteding van opdrachten social return toe te passen. Krijgt u als werkgever een opdracht van de gemeente, dan kan de gemeente sociale voorwaarden stellen. Dit houdt in dat u als werkgever arbeidsplaatsen, stageplaatsen en leerbanen beschikbaar stelt voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt (werkzoekenden of arbeidsgehandicapten).

Uw inzet

Bij de aanbesteding van werken, leveringen en diensten aan (één van) de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk verplichten wij opdrachtnemers om een deel van de waarde van de opdrachtsom (dit kan per aanbesteding verschillen) aan te wenden voor de inzet van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Blijkt het niet mogelijk een kandidaat in te zetten? Dan zijn er diverse andere mogelijkheden om social return op een creatieve manier in te vullen. Wij denken hierbij aan een sociaal maatschappelijke invulling, passend bij het bedrijf of organisatie. Lees meer over SROI en succesvolle plaatsingen in onze artikelen onder het tabblad Nieuws.

Wat levert het op?

Social return geeft kandidaten een kans om zelfstandig een inkomen te verdienen en werkervaring op te doen. Soms blijven kandidaten ook na afloop van de opdracht werken, maar als dat niet mogelijk is hebben ze wel werkervaring opgedaan en zal het gemakkelijker zijn om een baan te vinden. Voor de bedrijven is de inzet van kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt in het kader van social return belangrijk vanwege ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze accountmanager Jan Roggen, telefoon: (0180) 451 746 / 06-25009156 / e-mail: j.roggen@bar-organisatie.nl.